Beruházás

2022.02.10. 13:00

Kezdődik a Tótágas Bölcsőde fejlesztése Szentgotthárdon

Hamarosan elkezdődik a Tótágas Bölcsőde fejlesztése. A projektben a negyedik közbeszerzési eljárás zárult eredményesen, ezt követően Huszár Gábor polgármester és ifj. Musits Gyula, a kivitelező cég ügyvezetője aláírták a szerződést a beruházás megkezdéséről.

Tóth Judit

Huszár Gábor és ifj. Musits Gyula

Forrás: VN/Szentgotthárdi PH

 A szentgotthárdi önkormányzati hivatal egy 2020-ban elnyert TOP-os pályázati forrásból valósítja meg a nagyszabású bölcsődei beruházást. A mintegy 200 millió forintos fejlesztés egyrészt a férőhelybővítést célozza meg. A jelenlegi tornaszobát csoportszobává alakítják, ehhez teljesen felújítják és berendezik ezt a helyiséget. Az új tornaszoba kialakítását hozzáépítéssel oldják meg.

 

 A körülbelül 72 négyzetméteres épülettoldásban a tornaszobán túl játéktároló, sószoba és takarítószer-tároló is helyet kap, mellette egy gyermekmosdóval. Egy babakocsi- és gyermekkerékpár-tárolót is kialakítanak, a játszóudvari bejáratnál pedig gyermek-WC és kézmosó, illetve egy baba-mama szoba is lesz. A beruházás során árnyékolókat szerelnek a csoportszobák ablakaira, kiépítik a tűzjelző rendszert, megoldják a csapadékvíz-elvezetést és egészen a főbejáratig térköveznek, felújítva a jelenleg már töredezett járdaszakaszt is. 

 

Tizennégy új parkolóhely is lesz a főbejárati kapun belül. A parkolótér kettős lehatárolásával biztosítják, hogy az új helyek az általános városi személygépkocsiparkoló-rendszertől elkülönülnek és kizárólag az intézmény forgalmát szolgálják majd a reggeli és a délutáni órákban. A bölcsődei munkálatok várhatóan márciusban kezdődnek és 12 hónapig tartanak majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában