Vádemelés

2022.02.05. 09:00

Kihasználták egy idős szombathelyi férfi jóhiszeműségét: bejutottak a lakásába és kirabolták

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

vaol.hu

Forrás: Pixabay

A Vas Megyei Főügyészség arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett kifosztás bűntette miatt emelt vádat azzal a rovott múltú férfival szemben, aki a vád szerint 2021 februárjában két ismeretlen – férfi, illetve nő bűntársával együtt – arra hivatkozással, hogy a nő terhes és egy pohár vizet szeretnének kérni, bejutottak a kilencvenes éveiben lévő, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes sértett szombathelyi lakásába, ahol a figyelmét elterelték, és tőle ékszereket loptak 160.000 Ft értékben.

 

A járási ügyészség indítványozta, amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a vád tárgyát képező bűncselekmény vonatkozásában a bűnösségét teljeskörűen beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy a járásbíróság a vádlottal szemben két év négy hónap börtönbüntetést szabjon ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában