Csetepaté

2022.02.16. 14:47

Kihúzták a házból, autóba tuszkolták, majd bántalmazták a sértettet Vas megyében

A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen három büntetlen előéletű vádlottat 1- 1-rendbeli társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és társtettesként elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt halmazati büntetésként -vádlottanként- 200.000 forint pénzbüntetésre ítélt.

vaol.hu

Illusztráció

Forrás: Pixabay

A tényállás szerint az I. rendű vádlott és a sértett 2020 nyarától élettársi kapcsolatban éltek egymással egy Vas megyei ingatlanban, ugyanis a sértett ekkor költözött az I. rendű vádlott otthonába. Az I. rendű vádlott, valamint édesanyja, a III. rendű vádlott a házban 2021. február 27-én szóváltásba keveredtek a sértettel, amelynek során arra akarták rábírni a sértettet, hogy költözzön el az I. rendű vádlottól. A sértett azonban rendezni szerette volna megromlott kapcsolatát élettársával, az I. rendű vádlottal.  

 

Az I. rendű és III. rendű vádlottak – látva, hogy a sértett az ingatlant nem kívánja elhagyni – a sértettel szemben erőszakot alkalmaztak, az I. rendű vádlott először két kézzel megmarkolta a sértett mindkét felkarját és akarata ellenére elkezdte kihúzni a házból, miközben folyamatosan szidalmazta. Mindeközben a III. rendű vádlott felhívta telefonon férjét, a II. rendű vádlottat, akit szintén a helyszínre hívott. A III. rendű vádlott ezt követően - az időközben a ruháit összecsomagoló - sértettet meglökte, a nyakánál megragadta, megakadályozva ezáltal, hogy a sértett élettársa, az I. rendű vádlott után az udvarra kimenjen. A sértett elkezdett élettársának kiabálni, erre a III. rendű vádlott elengedte. Mindezek után a sértett bezárkózott a házba, ahová azonban az I. rendű és az időközben megérkező édesapja, a II. rendű vádlottak megkíséreltek behatolni, közösen próbálták az ajtót betörni, feszegetni, majd végül az I. rendű vádlott az egyik ablakon bemászott az épületbe és az ajtót kinyitva, szüleit is beengedte. -  írja hivatalos oldalán a Szombathelyi Törvényszék. 

 

Az I. rendű és a II. rendű vádlottak két oldalról közre fogták az ijedt sértettet és - részben magukkal húzva - kivitték az udvarra, ahol betuszkolták az ott álló, a II. rendű vádlott tulajdonát képező személygépkocsiba. A III. rendű vádlott beült hátra az erőszaknak mindvégig ellenállni próbáló sértett mellé, az egyik kezét lefogta, majd a másik oldalról beült az I. rendű vádlott is, aki a sértett másik kezét tartotta, míg a gépkocsit pedig a II. rendű vádlott vezette. A vádlottak így indultak el a sértett szüleinek szintén Vas megyei lakóházához, azzal a céllal, hogy oda akarata ellenére végérvényesen hazaköltöztessék. Amikor a vádlottak a sértettet az autóba berakták, a II. rendű vádlott tenyérrel arcul is ütötte őt, aki erre megharapta támadója kezét. 

 

A sértett a hosszas dulakodások során a vádlottak által közös elhatározásból alkalmazott fizikális erőszak, és többszöri bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett el.

 

Az ítélet mindhárom vádlott vonatkozásában jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában