Helyi közélet

2022.02.11. 17:17

Kiterjesztik a fizetős parkolást Felsőőrön

Március 1-től már a Schulgasse és az Informstraße közötti területen is kell parkolójegyet váltani és az eddig ingyenes parkolóhelynek számító, a Hegelgasse és a gyakorló óvoda közötti területet is fizetőssé teszik. Felsőőr városvezetése közölte, a város parkolóhelyeinek túlterheltsége miatt döntöttek a parkolódíj bevezetése mellett az önkormányzati ülésen.

vaol.hu

Forrás: magyarok.orf.at

Georg Rosner polgármester elmondta: Főként a gyakorlóóvoda környéke vélt veszélyessé a hosszú időre leparkolt járművek miatt. A szülők sokszor már csak az úttest közepén tudtak megállni. Hasonló a helyzet Pinka folyó jobb partján is a Schulgasse és az Informstraße között. Ott található az Europai Középiskola buszmegállója és fontos számunkra a diákok biztonsága - írja a magyarok.orf.at.

 

Kiemelten kell foglalkoznunk azzal, hogy a hosszú ideig parkolók ne foglalják el teljesen az iskolákba, irodákba, vagy vendéglátóegységekbe igyekvők elől a parkolóhelyeket – tette hozzá Georg Rosner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában