Állatmentés

2022.02.17. 14:00

Közvetlen veszélyben volt az életük - A kecskékről a vasi állatvédők gondoskodnak

Egyházshetyén nem először mentettek rosszul tartott éhező állatokat az Állatvédők Vasi Egyesületének munkatársai. A lakossági bejelentés ezúttal kecskékről szólt.

Gyöngyössy Péter

Fotó: © Unger Tamás

– Az egyházashetyei ház udvarán két egyméteres kutyapórázra kötött kameruni törpekecskét találtunk, se víz, se széna nem volt előttük, és egyedi jelöléssel sem rendelkeztek, de nem voltak alultápláltak – tájékoztatta lapunkat Vértesi Andrea egyesületi elnök. A jegyző azonnal intézkedett a kecskék elengedéséről, és két hetet adott a hiányosságok pótlására.

 

 – Néhány házzal odébb két csontsovány kecskét vettünk észre – folytatja Vértesi Andrea. – Az egyik annyira kórosan sovány volt, hogy felállni sem volt ereje, ki volt száradva, széna nem volt előttük és víz sem, tele voltak élősködőkkel. Azonnal hívtuk a rendőrséget, a jegyző pedig lefoglalta a két kecskét. Az állatok az állatkórházi ellátást követően az Állatvédők Vasi Egyesületének állatmenhelyére kerültek. 

 

Dr. Balás Endre, a Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője kérdésünkre elmondta, hogy az éhező kecskék ügyében azért rendelte el az állatok elszállítását, mert megállapítható volt, hogy az életük közvetlen veszélyben volt: – Az állatvédelmi hatósági eljárásban be fogom idézni, és meghallgatom a tulajdonost. Várható az állatvédelmi bírság és az állatok elkobzása. 

 

Ha az állatvédők megteszik a feljelentésüket, a rendőrség állatkínzás miatt büntetőeljárást folytathat le.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában