Kata elutazik, Szindbád révbe ér

2022.02.01. 09:00

Meghívásnak tesz eleget, vendégelőadást is fogad a Soltis Lajos Színház

A Soltis Lajos Színház társulata hamarosan Komlóra utazik két vendégjátékra. A Déryné-programban pedig előadást fogad februárban: a Szindbád ma révbe ér című „nőrablást két részben”.

Ölbei Lívia

Röppálya. Erényi Dorottya (Kata), Tóth Ákos (apa), Manyasz Erika (anya)

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: Cseh Gábor

De miért éppen Komló? Nagy Gábor, a celldömölki színház igazgatója azt mondja, a jó kapcsolatot a komlói színházi találkozó hozta (többször szerepelt itt nagy szakmai és közönségsikerrel a Soltis Lajos Színház). A komlói fesztivál előadásait rendre népes és figyelmes közönség kíséri figyelemmel – ami nagy fegyvertény –, ráadásul az eseménynek helyet adó Színház- és Koncertterem is kiemelkedően teszi a dolgát. 

 

Innen érkezett a meghívás, és itt, a Színház- és Koncertteremben játssza február 9-én (kétszer) a celli társulat a budapesti Káva Kulturális Műhellyel koprodukcióban készült, 7–8– 9. évfolyamos diákoknak ajánlott részvételi színházi előadását, a Röppályát. A szerző Sándor Júlia, a rendező Sereglei András. Színházi nevelési konzulensek: Patonay Anita és Bori Viktor. A fölvetett probléma: a 16 éves, röplabdás Kata megismerkedik Emillel, a 23 éves sikeres séfhelyettessel – aki „egy teljesen más szeletet kínál fel neki az életből”, mit amit korábban ismert. Mit lehet és kell ilyenkor tenni? Mi lesz ennek a vége? Áprilisban A cigány című előadásával utazik a celldömölki társulat Komlóra. 

 

Február 13-án (ingyenes) vendégelőadást fogad a Soltis-színház. A Déry-programban érkezik a Szindbád ma révbe ér című zenés játék, Schlanger Andrással, Kerekes Józseffel, Martin Mártával, Tornyi Ildikóval, Dráfi Kálmánnal. Krúdy Gyula novelláiból színpadra alkalmazta Bognár Róbert és Schlanger András. Versek: Várady Szabolcs, zene: Márkos Albert. Rendezte Tóth József. A titokzatos hajós egy estére révbe ér, aztán a szívekkel telihímzett vitorlák ellebegnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában