Fejlesztési tervek az idén

2022.02.23. 09:00

Őriszentpéteren már körvonalazódnak a következő időszak fejlesztési elképzelései

Idén korán jelentek meg a pályázati kiírások.

Gyöngyössy Péter

Fotó: Unger Tamás

Az önkormányzat minden pályázati kategóriában igyekszik kihasználni a lehetőségeket. Őr Zoltán polgármester kérdésünkre elmondta, hogy már két pályázatot is beadtak a megyei TOP plusz kiírásra. Az Élhető Őriszentpéter elnevezésű projekt keretében a térkövezett járdák felújítását, új parkolóhelyek létesítését, a csapadékvíz-elvezető rendszer következő ütemének megépítését tervezik. Újra szeretnék aszfaltozni a buszfordulót és a kisiskola előtt új gyalogátkelőhelyet alakítanának ki: 600 millió forintra pályáztak. A másik TOP plusz pályázaton 350 millió forintot igényeltek. Ebből a Katica Óvoda teljes körű felújítását szeretnék megvalósítani. 

 

– A külterületi utak felújítását célzó pályázatunkat már a múlt évben beadtuk, 300 millió forintra pályáztunk – tudtuk meg Őr Zoltántól. – A városnak mintegy 70 kilométer külterületi, jobbára mezőgazdasági útja van. Ezek közül választottuk ki azokat, amelyek a helyiek életében a legfontosabbak, illetve a turizmus szolgálatába állíthatók. Leginkább szereket összekötő utakról van szó. Akadnak köztük olyanok is, amelyek teljesen beerdősültek. A Keserűszer útjait is megújítanánk. A Magyar falu program révén a tanyagondnoki szolgálatnak új falubuszt szeretnénk vásárolni, felújítanánk a fogorvosi rendelőt és a fogorvosi lakást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában