Megkapták a szalagot

2022.02.18. 19:44

Szalagavató az Oladi Technikumban - fotók

Pénteken délután tartotta hagyományos szalagavató ünnepségét az Oladi Technikum, a Vas Megyei Szakképzési Centrum tagintézménye. Három végzős osztály diákjai kapták meg a szalagot, mely az érettségihez vezető úton a célegyenest jelzi. A rendezvényt az iskola színháztermében tartották.

Gyöngyössy Péter

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Az Oladi Technikum végzős diákjai is megkapták pénteken a szalagot, mely az érettségihez vezető úton a célegyenest jelöli, s egyben az iskolától, egymástól és az oktatóktól való búcsúzás első ünnepi eseménye. 

 

Az iskola szalagavató ünnepségén három osztály 63 diákja kapta meg a szalagot. Hat szakma leendő képviselői ők: fodrász, kisgyermek-gondozó és -nevelő, kozmetikus, gyakorló ápoló, női szabó, szociális gondozó és ápoló képesítést szereznek az iskolában. A járvány miatt két csoportban tartották meg az ünnepséget, amelyen csak védettségi igazolvánnyal lehetett részt venni.

 

A szalagtűzést most nem követte a keringő és a bál, és az osztályok műsora is csak a négy év emlékezetes fotóiból összeállított ppt-előadásra szorítkozott, de elhangzottak szép versek, dalok és szívhez szóló beszédek. Sipos László, az intézmény vezetője Mici mackó meséjébe ültette mondanivalóját. Szavait Scott Jurek 1973-ban született amerikai ultramartonista gondolatával zárta:

 

 „Mindenki képes elérni célokat. Ne hagyjátok, hogy elbátortalanítsanak, amikor szeretnétek valóra váltani egy álmot. Végül, használjátok ki, hogy fiatalok vagytok! Akkor is ragaszkodjatok álmaitokhoz és céljaitokhoz, ha a megvalósításuk lehetetlennek látszik!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában