Idén ötvenesztendős a Lord zenekar

2022.02.08. 16:00

Szavazás: Pohl Mihály az év embere

A szombathelyi Lord zenekar énekese, Pohl Mihály lett a 2021-es év embere a laptársunk, a Kisalföld által meghirdetett szavazáson.

Horváth László

A zenekar énekese, Pohl Mihály egy korábbi koncerten, mellette Erős Attila gitáros

Fotó: VN-archív

Vándor, Kisfiú, Itthon vagy otthon – a Lord rockzenekar legendás dalait sokan ismerhetik. Az együttes énekese, Pohl Mihály pedig immár négy évtizede ingázik Szombathely és Sopron között. Laptársunk, a Kisalföld napilap tavaly egy sorozatot indított: a hét embere rovatban rendszeresen egy-egy érdekes személyt mutattak be. Év végén pedig felhívást tettek közzé arra kérve az olvasókat, hogy szavazzák meg, közülük ki legyen a 2021-es év embere. A megtisztelő címet a Vas megyéből érkezett voksoknak is köszönhetően Pohl Mihály nyerte el. 

 

– Nem tudok eléggé hálás lenni azért a szeretetért, amit a sok-sok követőmtől kapok – mondta lapunknak az énekes. – A lordosok nagy családja nélkül ez nem sikerülhetett volna. A rajongóink tudják rólam, hogy Sopronban élek, így sokan kérdezték tőlem, miként tudnának rám szavazni. 

 

Megtudtuk, a zenekar életében nincs megállás: februárban Budapesten és Kaposváron is láthatja, hallhatja őket a közönség. Erre az évre pedig már 35 fellépést is lekötöttek. 

 

– A Lord idén ötvenéves, eredetileg úgy terveztük, hogy ezt egy nagyszabású koncerttel ünnepeljük meg Budapesten – tette hozzá az énekes. – A koronavírus-járvány miatt azonban elővigyázatosságból lemondtuk. Bízunk benne, az év végén már semmi akadálya nem lesz a születésnapi buli megtartásának. 

 

A Lord együttest 1972-ben alapította Vida Ferenc, Sipőcz Ernő, Papp László és Sütő István. A zenekarban több tagcsere volt az évek során. Egy zenei fesztiválon ismerkedtek meg 1981-ben Pohl Mihállyal, akinek tiszta, egyedi hangja arra ösztönözte a zenészeket, hogy új hangzásvilágot alakítsanak ki, visszább vegyék zenéjük metálos jegyeit. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában