Hibaelhárítás

2022.02.12. 20:55

Szombat estére sem állt vissza a távhőszolgáltatás a szombathelyi Joskar Ola lakótelepen

A Pázmány Péter körút 54. szám alatt mindkét oldalon azonnal ki kell cserélni a melegvizet és fűtést biztosító gerincvezetéket. A tervekkel ellentétben szombat este sem lesz lehetőség a Joskar Olán a szolgáltatás ideiglenes visszaállítására – közölte a Szombathelyi Távhő.

vaol.hu

Forrás: szomtav.hu

Ahogy hírt adtunk róla, a február 12-ei hétvégén a Joskar Olán - csővezetékek cseréje miatt - időszakosan szünetel a távhőszolgáltatás. A Szombathelyi Távhő szakemberei szombat reggel neki is álltak a gerincvezetékek cseréjének, azonban a helyszínen azt tapasztalták, hogy mindkét cső annyira elrozsdásodott, hogy szombat estére még ideiglenesen sem tudják visszaállítani ezeken a szolgáltatást. Az akut problémát vasárnap délutánig igyekeznek teljesen megszüntetni, a hibát a terepen jelenleg is javítják.

 

A hibaelhárítási munkálatok miatt tehát, az előzetes tervekkel ellentétben, várhatóan február 13-án (vasárnap) délután állhat majd vissza a Joskar Olán a szolgáltatás. A használati melegvíz és a fűtés tehát - a lakossági és az intézményi fogyasztóknál – addig továbbra is szünetelni fog.

 

Az esővíz okozta a komoly meghibásodást

 

Még a feltáráskor kiderült, hogy egy 1972-ben lefektetett, utószigetelt hagyományos gerincvezeték több helyen is kilyukadt, rendkívül rossz állapotban találták. Mint kiderült, a közel 50 éves cső azért rozsdásodhatott el ennyire, mert a lakótömb előtti védőcsatornába befolyt az esővíz. A Pázmány Péter körúton feltárt meghibásodás számos közintézmény és több mint 2000 lakás fűtését és használati melegvíz ellátását érinti. A munkálatokat nehezíti, hogy az elmúlt 50 évben a távhővezetékek méretezése is megváltozott. A régi és az új gerincvezetékek összeillesztése külön kihívást jelent majd, de igyekeznek minél hamarabb, külső szakemberek bevonásával orvosolni ezt a meghibásodást.

 

A szolgáltató mindent elkövet annak érdekében, hogy a munkálatokhoz kapcsolódó üzemszünet a lehető legrövidebb ideig érintse a felhasználókat, és mihelyt az műszakilag megoldható, a szolgáltatást megkezdi.

 

Forrás: Szombathelyi Távhőszolgáltató

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában