Böllérverseny

2022.02.01. 08:00

Több mint harminc disznót vágnak le Győrváron

A IX. Vas Megyei Gasztronómiai Fesztivált és Böllérversenyt rendezik meg a Vas Megyei Önkormányzattal közösen a győrvári rendezvénytéren február 4–5-én, pénteken és szombaton.

Merklin Tímea

Disznóságokban nem lesz hiány a hétvégi böllérfesztiválon sem – adott ízelítőt Szijártó László és Kaczor Zsolt

Forrás: Szendi Péter

Fotó: © Szendi Péter

Az első ilyen rendezvények Szarvaskenden voltak, negyedik alkalommal rendezik meg Győrváron, ahol Kaczor Zsolt polgármester feltett szándéka volt, hogy fellendíti a helyi közösségi életet, kibővíti, tovább színesíti a programot. A faluban gasztro csapat alakult „Győrvári Léhűtők” néven, és mára megye-, illetve régiószerte elhíresült a nagy főzéseiről, amelyek közben sok-sok barátság szövődött. Főböllérük Gotthárd Gábor, aki remek füstölt termékeket, sonkákat, hurkákat, kolbászokat készít hegyháti ízekben. 

 

Velük együtt 33 csapat lesz a versenyen, ami azt is jelenti, hogy 33 disznót vágnak le február 5-én, szombaton reggel. Szijártó László megyei képviselő szólítja egymás után a kisorsolt csapatokat. A rendezvényre belépő nincs, a csapatok ingyen kínálják a frissen készített toros ételeket. 

 

A megelőző napon, pénteken Jánosházáról, Szombathelyről, Rumból meghívott és helybeli gyerekeket várnak a rendezvénytéren, ahol 10 órától felelevenítik a népi hagyományokat. Sütnek kenyeret kemencében, segítenek gyúrni, nyújtani, díszíteni süteményeket, lesz számukra álarcos felvonulás is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában