Beiktatták

2022.02.28. 14:00

Új református lelkipásztor szolgál Egyházasrádócon

Szombaton, ünnepi istentiszteleten iktatták be Pető Gábor Márk református lelkipásztort.

Tóth Judit

Szabadi István iktatta be Pető Gábor Márk lelkészt

Forrás: Szendi Péter

A hálaadó istentiszteleten Steinbach József, a Magyarországi Református Egyház Dunántúli Református Egyházkerületének püspöke hirdetett Igét. A prédikációban elhangzott, hogy az élő Isten igazsága az egyetlen. – Sokan perbe szállnak ővele, de ez ítéletükké lesz – mondta a püspök, majd hozzátette: ebben a bizonytalan világban olyan jó tudni, hogy igazságosan szerető, megváltó Istenünk van. 

 

Az igehirdetés után Szabadi István, az Őrségi Református Egyházmegye esperese iktatta be szolgálatára Pető Gábor Márkot, majd a palástos lelkipásztorok áldásmondása következett. Az ünnepség zárórészében egyházi elöljárók, szolgatársak és települési vezetők köszöntötték az új lelkipásztort és feleségét. V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője is jelen volt az istentiszteleten, aki így fogalmazott: – Legfőbb feladatunk, hogy megőrizzük a szilárd gyökereket és kereszténység bástyáit, ehhez erős közösségekre van szükség, akik nem engedik, hogy keresztény egyházak értékei elhalványuljanak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában