Munkálatok

2022.02.07. 07:00

Vezetéket cseréltek Szombathelyen a Kodály Zoltán utcában

A régi, utólag szigetelt helyett a legmodernebb, előre szigetelt távhővezetéket fektetett le a szolgáltató a Kodály Zoltán utcában húsz méter hosszan. Ezzel várhatóan több évtizedre megszűnnek itt a gondok.

VN

A hibát elhárították, az utat alvállalkozó állítja helyre

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: Cseh Gábor

Lapunk is beszámolt róla: múlt vasárnap este az oladi hőközpontban szivárgást észleltek, nem sokkal később a lakók is jelentették a meghibásodást. Hétfőn délelőtt kiderült, a Kodály Zoltán utcában az úttestet keresztező, nyolcvanas évekbeli szekunder távvezeték kilyukadt. A szakemberek ideiglenesen helyreállították a szolgáltatást, majd az út teljes lezárása mellett csütörtökön mindkét oldalon kicserélték a vezetéket.

 

Pais-Horváth Szilvia sajtóreferens lapunknak elmondta: ahogy a város több pontján, a problémát itt is az okozta, hogy a betonlemez-borítás illesztésein keresztül beszivárgott a víz. Az új, előre szigetelt vezetékekkel várhatóan néhány évtizedig nem lesz probléma. Az utat a szolgáltató alvállalkozója állítja helyre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában