Vádemelés

2022.02.25. 17:00

Vitatkoztak, autóját a kerékpárosra húzta, ezt követően elhajtott egy szombathelyi férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

vaol.hu

Forrás: pixabay

A Vas Megyei Főügyészség arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat azzal a rovott múltú férfival szemben, aki a vád szerint 2021 szeptemberében, az egyik szombathelyi körforgalomban közlekedett személygépkocsival, amikor az ott kerékpározó sértettel, a vádlott által vitatott közlekedési helyzet miatt szóváltásba került.

 

Miután a sértett elhagyta a körfogalmat, a vádlott a személygépkocsijával követte őt, majd a menetirányuk szerinti jobboldali forgalmi sávban a kerékpáros mellé hajtott, és a lehúzott ablakon keresztül folytatták a vitát. Ezt követően a vádlott a személygépkocsiját szándékosan a kerékpáros sértett felé kormányozta, aki előbb a bal kezével a személygépkocsi tetején próbált megtámaszkodni, azonban elveszítette az egyensúlyát, letért az úttestről a menetiránya szerinti jobb oldalon, és az ott várakozó személygépkocsi hátuljának ütközött. 

 

A sértett sérülést nem szenvedett. A vádlott elhajtott a helyszínről. A veszélyhelyzet azért következett be, mert a vádlott szándékosan megszegte a KRESZ vonatkozó rendelkezését, úgy változtatott irányt a járművével, hogy az azonos irányba haladó, irányt nem változtató járműnek nem adott elsőbbséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában