Babazászló

2022.02.05. 08:00

Zászlókkal köszöntik az újszülötteket Váton

A váti baba-mama klub két babazászlót ajándékozott az önkormányzatnak. Ezentúl az összes váti együtt örülhet a falu legújabb kis lakóinak.

Polgár Patrícia

Szigeti Ibolya a babazászlókkal

Fotó: © Szendi Péter

A babazászlók ötletét elsőként a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány valósította meg. A kis zászlókkal a céljuk az volt, hogy ne csak együttérző szomorúság töltse el az emberek szívét a halálesetet hirdető fekete zászlók láttán, de közösen örülhessünk, ha újszülött érkezik. Szigeti Ibolya, a váti baba-mama klub megalapítója örömmel hívta a klubtagokat arra, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez. 

 

A klub őszi rendezvényén becsületkasszás adománygyűjtést rendeztek, és az ott összegyűlt pénzből vásárolták meg a kék és rózsaszín zászlókat, amelyeket az önkormányzatnak adományoztak. A babazászlók megvásárlásával azonban nemcsak a községet ajándékozták meg, hanem a Három Királyfi, Három Királylány Alapítványt is támogatták, ugyanis a zászlók után hozzájuk befolyó összegeket jótékony célra fordítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában