Parfümök, napszemüvegek, övek

2022.03.30. 13:32

98 milliót érő hamis terméket találtak egy teherautóban az M1-es autópályán - fotók

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai több mint négyezer hamis terméket találtak egy teherautóban Hegyeshalomnál.

kisalfold.hu

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A pénzügyőrök egy cseh járművet ellenőriztek az M1-es autópálya hegyeshalmi szakaszán. A raktér átvizsgálásakor több mint négyezer üveg különféle márkajelzésű (Chanel, Dolce Gabbana, Lacoste, Paco Rabanne, Hugo Boss, Versace stb.) parfümöt, valamint több száz napszemüveget és övet találtak - írja a kisalfold.hu

 

Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi hamisítvány, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. A NAV munkatársai a 98 millió forint értékű árut lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértésének bűntette miatt feljelentést tettek. 

 

 

A hamisított termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nem csak a gazdasági szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve is egészségügyi kockázatot jelentetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában