Istentől kapott küldetés

2022.03.24. 10:00

A megyés püspök áldotta meg a képet

Esztergályos Jenő, a volt Apáczai Kiadó vezetője ajánlotta fel Faragó Miklós Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket című festményét a Szent Benedek Katolikus Általános Iskolának.

Tóth Kata

Dr. Székely János mögött a festmény

Forrás: Pajor András

Az alkotást dr. Székely János megyés püspök áldotta meg szerdán. Jézus arra tanít, hogy a gyermekszívhez közel van az Isten országa, és nekünk, felnőtteknek is ilyen nyitott szívvel kell fogadnunk az Istent, emlékeztetett Székely János. 

 

A gyerekeknek azt mondta, amikor elmennek a kép mellett, gondoljanak arra, hogy az iskolában a legfőbb tanítójuk Jézus, a legfőbb tantárgy pedig az, hogy megtanuljanak szeretni, bízni. Esztergályos Jenő a kép alkotóját mutatta be. Beszélt a kiadó szellemiségéről és megköszönte az iskolának, hogy befogadták az alkotást. 

 

– Az Istentől kapott küldetés, a tanári hivatás a legszebbek egyike, hiszen Jézus tanított minket arra, hogy hozzá vezessük a gyermekeket – fogalmazta meg Czupor Attila igazgató. Az eseményen részt vett Ágh Péter országgyűlési képviselő is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában