Erre még nem volt példa

2022.03.28. 10:00

Arany minősítést kapott a kőszegi ifjúsági fúvószenekar - fotók

A Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség „A” fokozatú minősítéséért állt színpadra szombat este Kőszeg Város Ifjúsági Fúvószenekara a Jurisics-vár Lovagtermében. Sikerrel: szórakoztató zene kategóriában arany minősítést szereztek.

VN

Szilágyiné Gasztonyi Eszter vezényelte a zenekart

Forrás: Cseh Gábor

Az ifjúsági fúvószenekar 1958-tól íródó történetében még nem volt arra példa, hogy minősüljön. Szombaton a Lovagteremben telt ház előtt Szilágyiné Gasztonyi Eszter vezényletével A. L. Schulte, Nagy Zsolt Gábor, Ennio Salvere, Manfred Schneider, valamint Michael Sweeney műveit és átiratait – a minősítés szintje szerint választott darabokat – adták elő a fiatalok. A háromtagú szakmai zsűri – Ella Attila, a Gödöllői Városi Fúvószenekar karnagya, a MAFUMASZ alelnöke; Bán László, a Grossturwaller Musikanten Törökbálint karnagya, a MAFUMASZ elnökségi tagja és nemzetiségi referense, valamint Szélei Attila, a Sárvári Koncertfúvószenekar karnagya, a MAFUMASZ elnökségi tagja és Nyugat-Magyarországi szekciójának vezetője – a hallottak alapján arany szintű oklevelet adott ki teljesítményükre. 

 

 

Művészeti vezetőjük, Szilágyi Miklós elmondta, a minősítés megszerzése szakmai rangot ad a zenekarnak, felkerülnek ezáltal a magyar fúvószene szakmai térképére a kőszegi felnőtt zenekar mellé. Egyben felhívja a figyelmet arra, hogy Kőszegen már egy-két év zenetanulás után van lehetőség fúvószenekarban játszani, ami belépőt jelenthet a nagy múltú és országosan ismert Kőszeg Város Fúvószenekara tagságába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában