Magyar falu program

2022.03.24. 16:00

Átadták a megújult orvosi rendelőt Nemesládonyban

A Magyar falu program csaknem 30 milliós támogatásával teljesen megújult a település orvosi rendelője. Az újjávarázsolt létesítményt szerdán adták át.

Gyöngyössy Péter

Ágh Péter országgyűlési képviselő, Rubóczkiné Börczy Viktória polgármester és dr. Bencsik István háziorvos az átadón

Forrás: Unger Tamás

 Rubóczkiné Börczy Viktória polgármester elmondta, hogy régi álom teljesült a rendelő felújításával. A Magyar falu program csaknem 30 millió forinttal támogatta a beruházást, amelynek során megvalósulhatott a teljes akadálymentesítés, a teljes külső és belső szigetelés, festés, új vízés áramhálózatot alakítottak ki. 

 

Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője ünnepi beszédében kifejtette, hogy a Magyar falu program célja a kistelepülési életforma megtartása és a helyi életminőség lépésről lépésre való fejlesztése. A kistelepülések saját erőből nem tudták volna ezeket a fejlesztéseket megvalósítani. A képviselő hozzátette: a program eredményeként a falvak népességmegtartó képessége erősödött. Sokan költöznek a falvakba, az eladó házak gyorsan elkelnek, a vidéki életforma újra kezd népszerűvé válni, egyre több gyerek születik vidéken. 

 

A megújult létesítményt Pécsinger Éva evangélikus lelkész és Szabó Miklós katolikus plébános áldotta meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában