Új élet a háború árnyékában

2022.03.17. 10:57

Az első ukrán kisbaba Győrben - Szimonetta békébe született

Horvát Boglárka várandósan érkezett Ukrajnából, és egy hete adott életet kislányának, Szimonettának a győri kórházban.

kisalfold.hu

Békésen aludt a kiságyában Szimonetta, az első menekült kisbaba, aki a győri kórházban látta meg a napvilágot.

Forrás: Csapó Balázs

Különleges pillanatok tanúi lehettünk szerdán délután a Zrínyi utcai egykori kórházépületben. Nem is olyan régen ide költöztették át az orosz–ukrán háború menekültjeit az Olimpiai Sportparkból és a Bartók-iskola tornaterméből. Az egyik épület emeletére sietünk, és egy újonnan kialakított szoba előtt állunk meg, amelyen a következő felirat áll: Baba-mama szoba. Itt találkozunk Horvát Boglárkával, aki várandósan érkezett Ukrajnából, és egy hete adott életet kislányának, Szimonettának a győri kórházban.

 

Kilencen érkeztek 
 

A kis Szimonetta az első menekült kisbaba, aki Győrben született. Távol az otthona, Kisbégány egy apró település Ukrajnában, a Beregszászi járásban. 
Boglárka várandósan érkezett, párjával, édesanyjával és rokonaival a háború kitörése után kelt útra a faluból, hogy hazánkban ideiglenes otthont találjanak. 
 

– Édesapám egy útépítő cégnél dolgozik Pápa környékén. A háború kitörése után egyetlen lehetőségünk maradt: otthagyjuk az otthonunkat és utána jövünk. Kilencen érkeztünk vonattal és autóbusszal – meséli lapunknak a fiatal anyuka. 

 

További fotók és a teljes írás ITT érhető el >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában