Fejlesztések kapujában

2022.03.25. 14:30

Az óvoda, a polgármesteri hivatal és a rendelő is megújulhat Vaskeresztesen

Mintegy 156 millió forintot nyert a település a Területi operatív programban az óvoda, a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő épületének energetikai felújítására – jelentette be dr. Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője csütörtökön.

Cseh-Egyed Bernadett

Király Tiborné és Krancz Tamás az óvodánál

Forrás: Cseh Gábor

A beruházás a többi közt tartalmazza a nyílászárók cseréjét, a tető- és hőszigetelést, a fűtési rendszer korszerűsítését, valamint a hőszivattyú és a napelemes-rendszer kiépítését. Krancz Tamás polgármester elmondta: régi terve, vágya válik ezzel valóra a vaskeresztesieknek. Jelenleg szénnel fűtenek, ami hatalmas költséget jelent az önkormányzatnak.

 

 Hozzátette: az óvoda udvara korábban már megújult, az energetikai fejlesztésnek köszönhetően 21. századi körülmények fogadják majd a gyerekeket. Király Tiborné óvodavezető szintén örömét fejezte ki a beruházással kapcsolatban, és megköszönte dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő közbenjárását. Elmondta: a vegyes, egycsoportos, német nemzetiségi óvodába jelenleg 15 gyermek jár, közülük az idén hárman ballagnak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában