Döntött a bíróság

2022.03.03. 11:44

Előzetes letartóztatásban a szerb embercsempész, aki tömegszerencsétlenséget okozott Vas megyében

A Szombathelyi Járási Ügyészség sikeresen indítványozta annak a szerb állampolgárnak a letartóztatását, akit a rendőrjárőrök Vas megyében, Sárvár térségében fogtak el, miközben tíz külföldit akart a magyar-osztrák határhoz szállítani, azonban autójával a főút melletti árokba borult, és a balesetben – vele együtt – hét személy súlyos, négy pedig könnyű sérüléseket szenvedett.

Vas Megyei Főügyészség

Forrás: VN-archív

A megalapozott gyanú szerint a férfi a szerb-magyar határ közelében felvett az általa vezetett személygépkocsiba tíz, magát afgán és tunéziai állampolgárnak mondó személyt – akik az államhatárt korábban meg nem engedett módon, a jogszabályi rendelkezések megszegésével lépték át Szerbia felől, és Magyarországon jogszerű tartózkodási engedéllyel nem rendelkeztek – azért, hogy az osztrák-magyar határhoz szállítsa őket. A gyanúsított a 88-as számú főúton közlekedett Sárvár irányába, amikor az autójával elhagyta az úttestet, és az árokba borult. 

 

A baleset során a személygépkocsiban utazók közül 7 személy – köztük a gyanúsított is – nyolc napon túl gyógyuló, súlyos, míg 4 személy nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. A balesetet követő rendőri intézkedés során az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A megsérült személyeket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A gépkocsi vezetőjét a nyomozó hatóság őrizetbe vette. 

 

A Szombathelyi Járási Ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését. A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója – az ügyészi indítvánnyal egyezően – a mai napon elrendelte a gyanúsított letartóztatását egy hónapra - közölte a Vas Megyei Főügyészség. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!