Hangverseny

2022.03.04. 13:00

Fiatal spanyol szólista mutatkozik be Szombathelyen

A Savaria Szimfonikus Zenekar március 9-ei hangversenye felfedezések sorát kínálja. A közönség megismerkedhet egy fiatal magyar karmesterrel, aki zeneszerző is, a koncerten saját vezényletével felhangzó műve pedig a Müpa Zeneműpályázatán díjazott alkotás. A Saint-Saënscsellóverseny fiatal spanyol szólistája mindössze 17 esztendős, de már évek óta koncertezik és nyeri a nemzetközi versenyeket.

VN

A hangversenyen Thomas Kornél vezényel, akinek String Zing című kompozíciója is felcsendül

Forrás: VN/SSO

A 19 órakor kezdődő hangverseny nyitódarabja a szerző, s egyben a zenekart vezénylő Thomas Kornél String Zing című kompozíciója lesz, amely a Müpa Zeneműpályázatának kamarazenekari és kamaraszimfonikus kategóriájában vívta ki a zsűri elismerését. Szerzője a szóló- és kamarazenei kategóriában is díjat nyert. 

 

Camille Saint-Saëns néhai francia zeneszerző, karmester, zongorista, orgonista a-moll csellóversenyét, melyet a hangversenyen a fiatal spanyol csellista, Luis Aracama szólaltat meg, 1872-ben mutatták be. A hangverseny záródarabjaként pedig egy sokak által – Frank Sinatra, Carlos Santana – feldolgozott, egyedi hangulatú szimfóniatétel, Brahms III. szimfóniája csendül fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában