Vérfrissítés volt a céljuk

2022.03.20. 07:00

Gyönyörű csukák kerültek a lukácsházi Abért-tóba

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a pontyhorgászok igényeinek folyamatos kielégítése mellett törekszik a vízterületek őshonos ragadozó-állományának frissítésére is.

VN

Gyönyörű csukák kerültek a lukácsházi Abért-tóba

Forrás: VN/Vasivizeken

Jó két héttel ezelőtt, a kora esti kíméletes mérést és felrakodást követően csodálatos és kiváló állapotban lévő, változatos méretű csukákkal frissültek az Abért-tavak. Pontosan 103 kilogramm hal talált új otthonra a vasi horgászok kedvenc vizeiben. A másfél és a hat kilogramm közötti állományt elsősorban vérfrissítési célból helyezte ki a szervezet a C&R tavakra, ahol elegendő takarmányhal várja a „krokodilokat.” 

 

Mint azt a vasivizeken.hu portál írja: az Abért tavakra vonatkozó – 2022. április 30-án lejáró – általános ragadozóhalas tilalom után a műcsalis horgászoknak várhatóan szép meglepetésekben lehet részük. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége arra figyelmezteti a horgászokat, hogy a megfogott ragadozóhalakkal a horgászrendben foglalt szabályok betartása mellett is minél kíméletesebben járjanak el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában