Ösztöndíj

2022.03.18. 13:00

Hat szombathelyi egyetemista vehetett át oklevelet, ajándékot

Most először nyerték el az MNB Kiválósági Ösztöndíjat az ELTE szombathelyi hallgatói. Csütörtökön hatan vehették át az elismerést a Savaria Egyetemi Központban.

VN

Az ELTE szombathelyi kiválósági ösztöndíjasai

Forrás: Unger Tamás

Az ELTE-csatlakozás óta nagy utat tett meg a SEK, az integráció egyik ékkövét a közgazdászképzések jelentik – mondta köszöntőjében Lenkai Nóra rektori biztos. Varga Imre, a Savaria Gazdálkodástudományi Tanszék vezetője kiemelte: az elmúlt öt évben megháromszorozódott a közgazdász szakokon tanulók létszáma, a felvételizők fele négyszáz pont feletti eredménnyel kerül be.

 

 A Magyar Nemzeti Bank Kiválósági Ösztöndíját a 2021/2022-es tanévben az ELTE harminc alapszakos és tizenöt mesterszakos hallgatója nyerte el. A hat szombathelyi ösztöndíjas: Hartmann Réka, Benkő Bianka, Varga Kitti, Szalai Vivien, Kovács Adrienn és Járay Barbara, akik egy, Matolcsy György jegybankelnök kézjegyével ellátott oklevelet és ajándékcsomagot vehettek át. Az MNB Kiválósági Ösztöndíj összege 50 ezer forint, amelyet tíz hónapig folyósítanak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában