Vásárlási utalvány

2022.03.04. 07:00

Idősek utalványa - Sárvár az idén 781 nyugdíjast támogat

A város csaknem nyolcszáz idős polgárát támogatja az önkormányzat az idén is vásárlási utalvánnyal. Két évtizede segítik ily módon a település nyugdíjasait. Az ajándékutalványt a rendelkezés értelmében azok a hetven éven felüli sárváriak kapják, akiknek a minimálbér nettó összegénél alacsonyabb a nyugdíjuk.

Pajor András

Nyolcezer forintot kapnak a támogatásra jogosultak. Balról Kondora István polgármester

Forrás: Pajor András

Az önkormányzat képviselőtestülete utalvánnyal segíti az időskorúakat. Azok a hetven év feletti sárvári nyugdíjasok, akiknek a nyugdíjellátása a nettó 133 000 forintot nem haladja meg, február végétől egyszeri, 8000 forint összegű támogatásban részesülnek, mégpedig ajándékutalvány formájában. 

 

– Az elmúlt húsz évben is adtunk ajándékutalványt a sárvári nyugdíjasoknak. A szociá lis rendelet tavaly novemberi módosítása tette lehetővé ezt az új támogatási formát. Az önkormányzati rendelet értelmében évente egyszer minimum ötezer forintot adhat az önkormányzat. Most, húsvét közeledtével nyolcezer forint támogatásról döntöttünk – mondta el Kondora István polgármester.

 

 A jogosultságot hivatalból állapítja meg az önkormányzat a nyugdíjfolyósító intézet hiteles adatszolgáltatása alapján. Az utalványok kiadásának a folyamatát pedig a kormányhivatal külön engedélyezte. Az érintett sárváriaknak nem kell kérvényt benyújtaniuk, az idén ennek alapján 781 nyugdíjas részesül ebben a támogatásban. A jogosultak ajándékutalványt kapnak, amely év végéig használható fel. A gondozási központ szolgálati igazolvánnyal rendelkező munkatársai kétszer kísérlik meg az utalványok kézbesítését, amennyiben ez nem sikerül, értesítést hagynak arról, hogy a gondozási központban átvehető az utalvány. 

 

– Igaz, most van tizenharmadik havi és nyugdíjprémium is, de azt gondolom, a sárvári nyugdíjasok iránti figyelmünket ez a segítség mindenképpen jelképezni fogja – jelentette ki Kondora István, Sárvár polgármestere. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában