Nyílt levél

2022.03.25. 15:45

Illés: Egyetlen feladata maradt a városnak: március 31-ig a régi városi strand visszavásárlása

A Fidesz-KDNP frakcióvezetője nyílt levelet juttatott el szerkesztőségünkbe. Abban Nemény Andráshoz, Szombathely polgármesteréhez fordult a régi városi strand ügyében. Abban a következőket írja:

Tisztelt Polgármester Úr!

 

Tekintettel arra, hogy a Markusovszky utcai parkolók ügye nagy közérdeklődést váltott ki, az eddigi fejlemények ismeretében érdeklődöm az önkormányzat előttünk nem ismert esetleges lépései felől.

 

Az Ön által a legutóbbi közgyűlésen is idézett levél szerint a vállalkozó garanciát kért a telek visszavásárlásának és a parkoló megépítésének fedezetére. A városvezetés ezt a kérést továbbította dr. Hende Csaba országgyűlési képviselőnek, aki a kérést azóta teljesítette.

Illés Károly, a Szombathelyi Fidesz frakcióvezetője
Forrás: VN-archív

Dr. Hende Csaba közbenjárására Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter 2022. március 3-án a kormány nevében ígéretet tett rá, hogy a kormány rendelkezésre bocsátja a parkolóval kapcsolatos összes költség fedezetét. A forrást nem az egyes tételekre, hanem a teljes beruházásra egyben biztosítják. Egyetlen feladata maradt a városnak: március 31-ig a telek visszavásárlása.

 

A kérdés az, hogy a kormányzati kötelezettségvállalás óta eltelt három hétben milyen intézkedéseket tett Polgármester Úr a visszavásárlás és a miniszter által felvázolt megoldási folyamat megvalósulása érdekében. Megtette-e a kellő lépéseket azért, hogy valóban ott egy árnyékos parkoló létesülhessen? Ez az érdeke a kórházi dolgozóknak, a mentősöknek és valamennyi szombathelyinek.

 

Bízva a megoldáshoz vezető együttműködésben,

 

Illés Károly Szombathelyi Fidesz frakcióvezető

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában