Játszva tanultak

2022.03.28. 13:05

Interaktív vetélkedővel tanulhattak az online világ veszélyeiről a brenneres diákok - fotók

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai a szombathelyi Boldog Brenner János Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium diákjainak mutatták be a „Mentsétek meg Gordont!” című bűnmegelőzési játékot.

police.hu

Fotó: police.hu

Az interaktív játék során ismerkedhettek meg a diákok az online világ veszélyeivel - írja a police.hu

 

Gordon, a maci, a társai által elszenvedett zaklatássorozat nyomán előbb zárkózottá vált, nem találta velük a megfelelő kapcsolatot és gyakran keveredett nézeteltérésbe diáktársaival. Egy idő után már az online világból is fenyegetéseket kapott, teljesen magára maradt. Ahhoz, hogy Gordon újra boldog legyen, ki kellett szabadítani a „börtönéből”, ahová a társai juttatták.

A fiataloknak a szabadulós játékok mintájára összeállított feladatokat kellett megoldaniuk. A gyerekek csoportokban dolgoztak, látszólag versenyeztek egymással, de valójában csak együtt, közös erővel érhettek célba. A kilencven perces játékban egyik feladat követte a másikat. Ha az egyiket sikeresen megoldották, hozzájuthattak a következő feladványhoz és a megfejtéshez szükséges eszközökhöz. Mindenki játszott, senki sem maradhatott ki, mivel a feladatok sikeres végrehajtásához a csoport összes tagjára szükség volt. A feladványok változatosak, logikai és ügyességi feladatok, rejtvények követték egymást. Nem volt két ugyanolyan feladat, ezért a gyerekeknek minden rátermettségüket, kreativitásukat be kellett vetniük a sikerhez. A résztvevők a feszült izgalomban zajló játék végén tudták megszerezni a kulcsot, amely a – Gordon kezén lévő – bilincset kinyitotta. A játék során a résztvevők számos preventív tanácsot is kaptak a bűnmegelőzési szakemberektől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában