Magyar falu program

2022.03.24. 07:00

Iskolai tornaszoba és óvodai felújítások Kenyeriben

A Magyar falu programban nyert 42,6 millió forintból lehetőség nyílt az iskolai tornaterem és tornaszoba fejlesztésére, további 49 millióból részlegesen felújították az óvoda épületét a településen. A fejlesztéseket szerdán adták át ünnepélyesen a 850 lakosú Kenyeriben.

Tóth Kata

Ágh Péter, Rozmán László és Svedics Tibor polgármester az avatáson

Forrás: Pajor András

A felújított tornaszoba-épület előtt Svedics Tibor polgármester elmondta, elsődleges feladatuknak tekintik a gyerekeket szolgáló intézmények rendbetételét. Az első lépést megtették: és ugyan kívülről még van mit tenniük, belülről két tornaszobával, öltözőkkel, mosdókkal szépen megújult az épület, az Ostffyasszonyfai Petőfi Sándor Általános Iskola Kenyeri Telephelye. 

 

A polgármester úgy fogalmazott, szeretné, ha központ lenne, amely vonzza a legkisebbeket, a nagyobb gyerekeket, a szülőket, nagyszülőket is sportfoglalkozásokra, egyéb tevékenységekre.

 

 Ünnepi beszédében Ágh Péter országgyűlési képviselő kiemelte: az óvoda és az iskola meghatározó egy település jövője szempontjából. A falut a mostani parlamenti ciklusban érintő támogató döntések között említette a Magyar falu programban elnyert öszszegeket, amelyek révén önkormányzati ingatlan, óvoda, temető tudott megújulni, de a kisboltpályázat révén is jutott forrás Kenyeribe. A jövőben is cél, hogy a falu épülhessenszépülhessen: egyebek mellett azon dolgoznak, hogy az útszakasz, amely az M86-os autóút irányába kiviszi az átmenő forgalmat, megújulhasson, mondta.

 

Köszöntőjében Rozmán László, a Sárvári Tankerületi Központ igazgatója hangsúlyozta: rögös út vezet az avatásokig. Mint mondta, mindennek az alapja az együttgondolkodás és az esélyteremtés. Emlékeztetett: tavaly a Magyar falu program kapcsán 172 millió forintot költhettek a központ négy köznevelési intézményére. Elismerő szavakkal illette a vidéki életminőséget, a kenyeri kisgyerekekről pedig elmondta, minden esélyük megvan arra, hogy boldoguljanak a világban. 

 

Szerdán a részben felújított óvodát is átadták: szintén a Magyar falu program pályázatán nyert 49 millió forintból az épület tetőzete újult meg, kicserélték a cserepet, szigetelést kapott a felső szint, kifestették, parkettázták, és modern vizesblokk is szolgálja a 33 gyermek kényelmet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában