Ítélet

2022.03.23. 16:00

Ittasan akart átjönni a határon egy többszörösen visszaeső férfi Rábafüzesnél

A Körmendi Járásbíróság előkészítő ülésen járművezetés ittas állapotban vétsége miatt 80 nap elzárásra és 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt egy férfit.

vaol.hu

Forrás: VN-archív

A tényállás szerint a vádlott 2021. január 25-én 2 óra körül, enyhe fokban ittas állapotban – 2 utast is szállítva –vezetett egy Opel Astra típusú személygépkocsit, amikor Ausztria felől érkezve belépésre jelentkezett Magyarországra a rábafüzesi közúti határátkelőhelyen. A vádlottat és utasait az országba belépés során a rendőrjárőr igazoltatás alá vonta. A vádlott a cselekményével megszegte a KRESZ 4. § (1) bekezdés c) pontjába foglalt rendelkezést, miszerint járművet az vezethet, akinek a szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol - írja hivatalos oldalán a Szombathelyi Törvényszék. 


A vádlott többszörösen büntetett előéletű, korábban járművezetés ittas állapotban vétségének elkövetése miatt is vonta már felelősségre bíróság, illetve közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértések miatt többször bírságolta meg a rendőrség.
Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában