Tárgyalás

2022.03.30. 13:00

Ittasan, tilos jelzés ellenére hajtott be a vasúti átjáróba Szombathelyen - Ítélet született az ügyben

Ítéletet hozott a Szombathelyi Járásbíróság a már bűntetetett előéletű, 2021 áprilisában ittasan a vasúti átkelőbe hajtó sofőr ügyében.

Szombathelyi Törvényszék

Nyitóképünk a balesetkor készült a helyszínen.

Forrás: VN/archív

A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésén 1 rendbeli járművezetés ittas állapotban vétsége és 1 rendbeli közlekedés biztonsága ellen elkövetett vétség miatt halmazati büntetésül 300.000 forint pénzbüntetésre és 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt egy korábban, cserbenhagyás vétsége miatt büntetett előéletű vádlottat.

 

A tényállás szerint a vádlott közepes fokban ittasan 2021. április 24-én reggel egy Ford Transit tehergépkocsival és a hozzá kapcsolt pótkocsival – amely járműszerelvény vezetésre megfelelő kategóriájú érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett – közlekedett Szombathelyen, a Sárdi-ér utcában a Tátika utca felől a Liliom utca irányába.  A vádlott a közút és a Szentgotthárd-Szombathely vasútvonal szintbeli – fénysorompóval biztosított – kereszteződésébe a fénysorompó tilos jelzése ellenére behajtott. A kereszteződésbe ekkor érkezett Szentgotthárd irányából 89 km/h sebességgel egy vonat, amely mintegy 20 utast szállított. 

 

 

A vonatszerelvényt vezető tanú észlelte a vasúti átjáróba behajtó tehergépkocsit, azonban a motorkocsi eleje – a tanú által alkalmazott gyorsfékezés ellenére is – összeütközött a gépjárművel, és azt a vasúti sín melletti füves területre lökte, ahol az a fénysorompó „b” jelű árbocát kidöntve nyerte el véghelyzetét, míg a vonatszerelvény a vasúti pályán megállt.

Az ítélet jogerős - közölte a Szombathelyi Törvényszék.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában