Országos program

2022.03.17. 09:00

Jubileumi év: Petőfi Klub Vasváron is

A városi könyvtárban tartott sajtótájékoztatót V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, miniszteri biztos az országosan most induló „Petőfi 200” jubileumi év helyi Petőfi Klubjáról.

Merklin Tímea

A könyvcsomagot Gyöngyösi Zsuzsa könyvtárigazgatónak Éles Krisztina igazgató adta át

Fotó: © Szendi Péter

– Petőfi Sándor 200. születésnapja alkalmából a 2022–23-as évet Petőfi-emlékévvé nyilvánítottuk az Országgyűlésben, az irodalomhoz kapcsolódó intézményhálózat megújul, és innovatív programsorozat indul Petőfi Klub néven – mondta V. Németh Zsolt. – A kormány 88 hazai és 12 külhoni települést támogat, Vas megye 3. választókörzetében Szentgotthárd mellett – ahol ezt már a március 15-én bejelentettük –, Vasvár lesz az a település, ahol lesz Petőfi Klub; mindkét városnak kiemelkedő a civil aktivitása. 

 

Szentgotthárdon a Pannon Kapu Kulturális Egyesület látja el a közművelődési feladatokat, Vasváron a Vasvári Nagytérségi Népfőiskoláért Alapítvány, szoros együttműködésben az április elsejétől összevontan működő Vasvári Könyvtár és Művelődési Házzal. Éles Krisztina, a Nemzeti Művelődési Intézet Vas megyei igazgatója hozzátette: a Petőfi Klubokban nem csak irodalmi programok lesznek, hanem olyan tartalomszolgáltatók csatlakoztak – Hagyományok Háza, Filharmónia, Operettszínház, Déryné Program –, amik egyébként nehezebben elérhetők a vidéki ember számára. 

 

Tóth Balázs, Vasvár polgármestere köszönetet mondott a lehetőségért, hiszen – mint fogalmazott – „a lelkeket táplálni kultúrával lehet”. Gyöngyösi Zsuzsa könyvtárigazgatótól megtudtuk: a kapott könyvespolc a művelődési házba kerül. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában