Program

2022.03.04. 07:00

Két év kihagyás után újra lesz böllérverseny Lukácsházán

Hetedik alkalommal rendezik meg szombaton a csömötei szőlőhegyen a Pincés-kemencés böllérversenyt: ezúttal 12 csapat küzd meg a legjobbnak járó címért.

Polgár Patrícia

Az idén ismét várják Lukácsházára a böllércsapatokat

Fotó: VN

A szőlőhegyi pincés gazdák, a Borbarát Hölgyek Lukácsházi Egyesülete és az önkormányzat közösen szervezi meg évről évre a Pincés-kemencés programsorozatot, melynek a kezdetek óta részét képezi a böllérverseny. Tavaly és tavalyelőtt a rendezvény elmaradt, az idén viszont annál nagyobb lendülettel és oda adással rendezik meg a vigasságot március 5-én, szombaton.

 

Tizenkét csapat méri össze a tudását és vendéglátó képességét: Lukácsháza, Pusztacsó, Kőszegpaty, Nemescsó, Győrvár, Vassurány, Kám, Csönge, Vép, Vaskeresztes-Felsőcsatár és Rábapaty. Mellettük Lukácsháza testvértelepülésének, a Hargita megyei Csíkkozmásnak a versenyzői is a bontószékhez állnak. A zsűri három szempont alapján értékeli a csapatokat: első a disznó leölése és feldarabolása, második a vendéglátás, a harmadik pedig az ételek elkészítése. 

 

A disznókat a Biotájház udvarán 7 órakor vágják le, a további feldolgozás és vendéglátás a 12 pincés kemencés helyszínen lesz. A hivatalos megnyitót 11 órakor a kilátónál lévő rendezvénysátorban tartják, 17 órakor itt hirdetik ki a megmérettetés győztesét is. A rendezvényen lapunk is képviselteti magát, a főzőverseny eredményhirdetésén átadjuk a Vas Népe különdíját. 

 

A helyszínen délután színes programok várják az érdeklődőket. Fellép a Kvarc együttes, Polgár Peti, Dred és Doris. A böllérbálban a hangulatról a Rió zenekar gondoskodik. A Vásártéren kézműves portékák vására lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában