Két téma

2022.03.31. 19:46

Körmendi vitafórum: " A magánegészségügy nem megoldás, ahogy a mostani főnökeid mondják"

Két témában szerveztek vitafórumot szerdán: a körmendi kórház és az M76-os autóút nyomvonalának ügyében. Az eseményen Bana Tibor, az ellenzéki Egységben Magyarországért összefogás közös jelöltje, valamint a Mi Hazánk Mozgalom képviseletében a másik két vasi választókerületben induló Giczy József és dr. Vadon István vett részt.

Markó Petra

Forrás: VN-archív

Fotó: Cseh Gábor

Mindkét fél fontosnak tartotta elmondani, hogy üdvözlik az útfejlesztéseket, azonban nehezményezik, hogy a Zalaegerszeg és Körmend közötti útszakasz tervezésekor megváltozott a nyomvonal – ez utóbbit Bana Tibor emelte ki. Giczy József szerint az M76-os autóút megépülése még odébb van és nem gondolják úgy, hogy ez a terv a közeljövőben fog megvalósulni a jelenlegi gazdasági helyzetben.

 

– Nem túl sokesélyes a választás – mondta Giczy József. Véleménye szerint a fideszes képviselő biztosan bekerül a választókörzetből a parlamentbe. Rámutatott: Bana Tibor, az Egységben Magyarországért Mozgalom listájáról nem jut be, ahhoz, hogy ez sikerüljön, a Fideszben kellene politizálnia –  fogalmazott.

 

Az egészségügy megreformálása is szóba került. A körmendi kórház kapcsán Bana Tibor elmondta: foggal-körömmel ragaszkodni kell ahhoz, hogy az intézmény fennmaradjon. Giczy József azt fűzte hozzá, hogy nem tudnak különösebb véleményt alkotni a körmendi kórház ügyében, viszont nem szabad ragaszkodni ahhoz, ami veszteséget termel. 

 

A Mi Hazánk vasi egészségügyi szakpolitikusa, dr. Vadon István szerint bár a lakosság igényli a kiskórház létét, a mindennapokban nagyon nehéz azt fenntartani szakmailag. Ez a helyzet a betegellátást veszélyezteti, hiszen nincs megfelelő létszámú szakszemélyzet – fogalmazott, majd azt hangsúlyozta: központi, jól működő megyei kórházakra van inkább szükség és a kistelepüléseken a napi alapellátást kell úgy biztosítani, hogy jól működjön, ambuláns sebészeti ellátással például. Több helikopterre van szükség a súlyos sérült és súlyos betegek szállítására – mutatott rá.

 

 – A magánegészségügy nem megoldás, ahogy a mostani főnökeid mondják – címezte Bana Tibornak dr. Vadon István.  – A kórházakba rengeteg pénzt kell belefolyatni, akkor tudnak működni. Annak idején Gyurcsány Ferenc kihúzta innen a pénzt, ami semmire nem volt megoldás –  fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában