Tart az eljárás

2022.03.07. 09:59

Megdöbbentő: Törőcsik Mari hagyatékának sorsa még mindig rendezetlen

Hiába telt már el közel egy év a Kossuth-nagydíjas színésznő halála óta, a róla mintázott szobor, az emlékház és a tavaly április 16-án elhunyt legendáról Velemben elnevezett utca terve is csak álom.

borsonline.hu

Törőcsik Mari

Forrás: Bors

– Egyelőre Törőcsik Mari lánya, Teréz időt kért. Nem tudja, mit is szeretne kezdeni a házzal – sóhajtott kérdésünkre Bakos László polgármester, aki a Nemzet színésze választott otthonául választott települést, Velemet vezeti évek óta - olvasható a borsonline.hu-n.

 

Persze, akkor is nehéz lenne külső segítség vagy az örökösök nagylelkű felajánlása nélkül megvalósítani az emlékházat, múzeumot, hiszen a Vas megyei falu főutcáján található ingatlan több tízmillió forintot ér, amelyre az önkormányzatnak nincs pénze.

 

A késedelemnek azonban nem csak anyagi okai vannak. A Blikk információi szerint ugyanis egyelőre nem záródott le a hagyatéki eljárás sem, Törőcsik Mari örökbe fogadott fia, Szon, illetve a lánya, Teréz – akik nagy valószínűséggel a jogszerű örökösök – között ugyanis nincs egyetértés. 

 

 Nem tudtam még feldolgozni a történteket

 

válaszolta röviden Szon, aki a helyiek szerint ugyan próbál erős lenni, láthatóan még mindig nagy fájdalommal a szívében éli a mindennapjait. Hogy végül mi lesz a ház sorsa, még a jövő zenéje, ám a fogadott unoka, Járai Máté kétli, hogy megvalósul az emlékház. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában