Közlekedésbiztonsági oktatás

2022.03.22. 16:00

Megérkezett Szombathelyre a HUMDA Road Safety - A biztonság az első!

Megérkezett a HUMDA „Road Safety – a biztonság az első” országjáró közlekedésbiztonsági oktatási programsorozata Szombathelyre.

VN

A Paragvári Utcai Általános Iskola tanulói gyakorolnak a KRESZ pályán

Forrás: Cseh Gábor

A biztonságos közlekedéssel való ismerkedést nem lehet elég korán kezdeni, a program az óvodásokat és általános iskolák alsó tagozatos tanulóit szólítja meg. Március 25-éig a Haladás Sportkomplexum melletti parkolóban várják az érdeklődőket. 

 

A délelőtti programokon az interaktív oktatást követően instruktorok segítségével gokartokkal, elektromos mini-autókkal, kerékpárokkal és rollerekkel mennek ki a gyerekek a KRESZ-pályára, ahol a közlekedési szabályokkal ismerkednek. A játékos oktatáson, minden nap reggel 8-tól 12 -ig 45 perces ciklusokban váltják egymást a csoportok. Ottjártunkkor, kedd délelőtt a Paragvári Utcai Általános Iskola diákjai hajtották a járgányokat. Délután 14 és 17 óra között várják vissza a gyerekeket, akár szüleikkel, nagyszüleikkel. Ilyenkor meg is mutathatják majd, mit tanultak a délelőtt folyamán.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában