Gyűjtemény

2022.03.07. 11:00

Múzeumi pályázat Kőszegen - Műtárgyakról várnak verset, mesét

Az idén is meghirdette Műtárgymesék pályázatát a Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltár. Irodalmi alkotásokat várnak május végéig a gyűjteményükben szereplő megadott tárgyakról.

Vas Népe

Veress Judit múzeumpedagógus a műtárgyakkal

Forrás: Ohr Tibor

Fotó: OHR Tibor

Verset, mesét, elbeszélést is írhatnak a vállalkozó kedvűek azokról a műtárgyakról, amelyeknek fotóját és rövid leírását Face book-oldalán és honlapján tette közzé az intézmény. Megihletheti őket egy 17. századi körtefejű buzogány vagy egy legyező, de a 12 tárgy között szerepel úti evőeszközkészlet a 18. századból, szekrényes asztali óra, fűrészhal fűrésze a Fekete Szerecseny Patika officinájából, tűzoltósisak (az I. világháború előtti időkből), bronzsarló és Chernel Kálmán citerája is – az utóbbit a Chernel Kálmán Városi Könyvtár kapta ajándékba. 

 

Fontos, hogy a tárgyak ne csupán említés szintjén jelenjenek meg, hanem komoly szerepet kapjanak az alkotásokban, szerepel a felhívásban. Egy alkotó több művel is pályázhat, és egy alkotáson belül több műtárgy is szerepelhet. A pályaműveket május 31-éig a programszervezes@ kvmkl.hu címre várják. Fontos, hogy csak olyan írásokat fogadnak, amelyek eddig még nem jelentek meg sem nyomtatásban, sem online felületen. Eredményt a Múzeumok éjszakáján hirdetnek: a legjobb írások alkotóit korcsoportonként jutalmazzák. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában