Vándorkiállítás

2022.03.23. 07:00

Ne történhessen még egyszer hasonló!

A Rohonci úti Haladás Sportkomplexum parkolójába érkezett a 2006. október 23-i eseményeket bemutató vándorkiállítás a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szervezésében kedden.

VN

Dr. Hende Csaba és dr. Puskás Tivadar, Szombathely díszpolgára a tegnapi tárlatmegnyitón

Forrás: Cseh Gábor

„Hazudtunk reggel, éjjel meg este” – ez az őszödi beszédből vett idézet a címe a kamion rakterében berendezett tárlatnak. A többi közt gumilövedék, illetve könnygázgránát kilövésére alkalmas karabély, akkori rohamrendőr-egyenruha látható a kiállításon, továbbá öt televíziós képernyőn vetítik a 2006-os tüntetések felvételeit, a résztvevőkkel készített interjúkat. Megrázó, megdöbbentő, felkavaró dokumentációja ez az eseményeknek – fogalmazott dr. Hende Csaba parlamenti alelnök, Szombathely országgyűlési képviselője a tegnapi megnyitón. 

 

Hozzátette: a különleges kiállítás azért jött létre, hogy emlékeztesse az embereket a 2006-ban történtekre, hogy ne történhessen meg még egyszer hasonló. 

 

– A szörnyű, népellenes bűntett elkövetői sem bocsánatot nem kértek, sem büntetést nem kaptak. Most pedig megint jönnek és kopogtatnak a hatalomért – húzta alá dr. Hende Csaba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában