Felváltva házigazdák

2022.03.31. 09:45

Nyolcvanhét nevezés a térségi borversenyre Lukácsházán - fotók

2021-es évjáratú vörös, fehér és rosé borokkal nevezhettek a gazdák a térségi borversenyre, melynek Gencsapáti és Lukácsháza 1990 óta felváltva házigazdája.

Tóth Kata

Forrás: Lukácsháza Önkormányzat

A közösségi házban Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Bodorkós Ferenc Gencsapáti és Virág János Lukácsháza polgármestere méltatta az eseményt. Utánuk Albert Csaba nyugalmazott polgármester foglalta össze az elmúlt negyven év tapasztalatait.

 

 

 

 Mélykuti Eszter a Borbarát Hölgyek Lukácsházi Egyesületének elnöke társrendezőként verssel köszöntötte a jelenlévőket. A gazdák 37 fehér-, 41 vörös- és 9 rozé borral neveztek a versenyre. (A termőhely szerint Gyöngyösfalu-Pösei hegy, Lukácsháza-Csömötei hegy, Gencsapáti, Perenye-Háborgyán, Pogányok. szerepelt) Szakmai, gazda és női zsűri kóstolta és értékelte a borokat. A fehérboroknál a szakmai zsűri (Stefanich Kornél elnök, Mándli Tibor, Horváth Gábor, Dr. Jónás Zsigmond, Zsolnay Balázs, Tóth Marcell, Molnár Sándor) 6 arany minősítést adott. A vörösbor szakmai zsűri (Láng József elnök, Ifj. Frank János, Némethi László, Jagodics Attila, Alasz László, Gáspár Szabolcs, Tömő Szabolcs) 5 bort értékelt arany minősítésűnek A 9 rozé bort mindkét szakmai zsűri értékelte: egy kékfrankos rozé lett arany minősítésű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában