"Most, vagy soha”

2022.03.30. 11:54

Olvasói levél – A politikai csatározások közepette ne hagyják veszni az eddig elért eredményeket!

A régi városi stand ügyénben online petíciót indító szombathelyi polgár küldött nyílt levelet szerkesztőségünkbe. Arra kéri az érintett országgyűlési- és önkormányzati képviselőket, hogy a politikai csatározások közepette ne hagyják veszni az eddig elért eredményeket, a rengeteg energiát, amelyet eddig belefektettek. Prof. dr. Széll Kálmán szavait idézve, „most, vagy soha”.

vaol.hu

Forrás: VN-archív

Tisztelt Érintettek!

 

2022. február 5-én értesültem a közösségi médiában megjelent, dr. Szendrő-Németh Tamás civil blogger által készített videóból, a régi városi strand kapcsán a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szakszervezete és a Regionális Mentőszervezet által az önkormányzatról intézett leveléről. Ebben lakóházak és üzletek helyett, árnyas parkolók létesítését kérik. 

 

Mivel a családom, ismerőseim a környéken élnek. A kórházhoz, a mentőkhöz szoros szálak fűznek, hiszen tizenhat éve nem kis küzdelem árán mentették meg az életemet. Számomra nem volt kérdés, hogy a magam szerény módján támogassam a kezdeményezésüket. 

 

Még aznap este online petíciót indítottam, amelyet az első 24 órában több mint 150-en – köztük Szombathely két díszpolgára -, összességében 536-an írtak alá. Ezzel egyidejűleg a kórház, a mentőállomás, a környéken élők is aláírásgyűjtésbe kezdtek. Másfél hét alatt az aláírók száma jóval meghaladta az 1500-at. Szombathely lakosságának körülbelül 2-2,5 százaléka fejezte ki támogatását.

 

Az elmúlt közel két hónap eseménydúsnak bizonyult. Tárgyalássorozatok, nyílt levelek követték egymást. Felcsillant a remény, hogy a sokak számára fontos ügyben megoldás születik. Mégis, most úgy érezem, holtpontra jutott a projekt. 

 

Ezúton szeretném kérni az érintett önkormányzati-, és országgyűlési képviselőket, hogy a politikai csatározások közepette ne hagyják veszni az eddig elért eredményeket, a rengeteg energiát, amelyet eddig belefektettek. Prof. dr. Széll Kálmán szavait idézve, „most, vagy soha”.

 

Ilyen lehetőség a kórház környékének közlekedési- és parkolási problémájának megoldására, enyhítésére még egyszer nem adódik. Az egészségügyi dolgozók, mentők többsége évtizedek óta feszített tempóban dolgozik értünk. Az elmúlt két év különösen megterhelő volt számukra mind fizikailag, mind lelkileg. Nekik nem oklevél, vagy vállba veregetés jelenti az elismerést, hanem kérésük teljesítése, közlekedésük, parkolásuk zavartalan biztosítása.

 

Az összefogás erejében bízva, köszönettel: név és cím a szerkesztőségben

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában