Jótékonyság

2022.03.03. 07:00

Pócza Zoltán Lakiteleken adta át a segélyszállítmányt

Nem ment üres kézzel Pócza Zoltán, a kőszegi Várszínház igazgatója a Városok, falvak szövetségének közgyűlésére Lakitelekre. Előzetesen adományt gyűjtött a határon átkelő menedéket kérők számára.

Merklin Tímea

Muhari Zoltán, Panyola polgármestere és Sztojka Zoltán, Rozsály polgármestere vette át az adományt Pócza Zoltántól

A lakiteleki rendezvény szünetében átpakolta a pelenkákat, kisgyermekek ellátásához szükséges holmikat, gyógyszereket, maszkokat a határ menti falvak polgármesterei nek kocsijába. Pócza Zoltán a közösségi oldalon előzetesen meghirdetett felhívására nem csak a kőszegi adakozók figyeltek oda, hanem átvették az ötletet a csopakiak és a tihanyiak, és ők is hoztak gyűjtött adományt a lakiteleki találkozóra más települések vezetőinek. 

 

– Csatárláncban pakoltunk, jó volt látni – mondta Pócza Zoltán. – Pedig többségükben polgármesterek, de nem esett le a gyűrű az ujjukról a fizikai munkától. Sztojka Zoltánnal, a 777 fős falu, Rozsály polgármesterével is tudtunk beszélni telefonon. Amint mondta, nagyon örülnek, nagy segítség, sok kisgyerekes család jön át a határátkelőkön, Tiszabecsnél, Beregsuránynál, Záhonynál és Barabásnál. 

 

A kőszegi adományból a 650 fős falu, Panyola is kapott, azt Muhari Zoltán polgármester vette át. Kifejezték a találkozás örömét is, „a három Zoli”, ugyanis régi jó barát, a két polgármester egy hónappal ezelőtt járt legutóbb Kőszegen, nem véletlen a segítségnyújtás éppen számukra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában