Vádemelés

2022.03.01. 17:00

Súlyosbították a tolvaj büntetését, aki 20 rúd szalámit lopott az egyik szombathelyi üzletből

vaol.hu

Forrás: MW-archív

A Vas Megyei Főügyészség másodfokú ügyészségként sikeresen indítványozta az  elsőfokú ítélet megváltoztatását és a büntetés súlyosítását azon vádlott ügyében, aki  többszörös visszaesőként egy szombathelyi szupermarketből lopott. A Szombathelyi Járási Ügyészség vádirata alapján eljáró Szombathelyi Járásbíróság  ítélete szerint a vádlott 2021 júniusában, egy szombathelyi üzletben 20 db téliszalámi  rúdról letépte az áruvédelmi eszközt és azokat ellopta. A vádlott ezzel több, mint  47.000 forint kárt okozott. 

 

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta. A Szombathelyi Járásbíróság  azonban a vádlottat 90 nap elzárásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott terhére az ügyész  súlyosításért, végrehajtandó szabadságvesztés végett, míg a vádlott és védője  kizárólag enyhébb büntetés kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést. 

 

A másodfokú ügyészség szerint a hasonló vagyon elleni bűncselekmények miatt már hatszor elítélt vádlottal szemben kiszabott büntetés nem elegendő a büntetési célok  elérésére, ezért súlyosabb büntetés kiszabását indítványozta. 

 

A Szombathelyi Törvényszék másodfokú bíróságként osztotta az ügyész  fellebbezését, illetve a főügyészség indítványát, ezért a vádlottat 8 hónap  börtönbüntetésre és 1 évi közügyektől eltiltásra ítélte. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában