Vádemelés

2022.03.25. 18:00

Szabálytalanul szétbontott hűtőt rakott ki Szombathelyen egy férfi, szennyezte a környezetet

Hulladékgyűjtő konténer mellé helyezett ki egy hűtőszekrényt melyből eltávolította a motort így veszélyes anyagok jutottak a levegőbe.

vaol.hu

Forrás: MW-archív

Fotó: Imre György

A Vas Megyei Főügyészség közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2021 szeptemberében, Szombathelyen kihelyezett kommunális hulladékgyűjtő konténer mellé kirakott egy hűtőszekrényt, amelyből kiszerelte a motort. 

 

A vádlott a motor eltávolításával veszélyeztette a környezetet, mivel a berendezés megbontásával veszélyes anyag, klór-fluor-szénhidrogén szabadult ki a hűtőközegből és jutott a levegőbe. Fennállt a közvetlen veszélye annak is, hogy a nem kellő gondossággal végzett bontás következtében kifolyt kenőolaj a talajvízbe is beszivárogjon. 

 

A jogi szabályozás szerint hulladék hasznosítási és hulladék ártalmatlanítási tevékenység csak engedély birtokában végezhető, mellyel a vádlott nem rendelkezett. A Szombathelyi Járási Ügyészség közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

 

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában