A választás tétjéről, a háborús helyzetről

2022.03.05. 07:00

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő látogatott el Szentgotthárdra

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő látogatott el Szentgotthárdra, aki V. Németh Zsolt országgyűlési képviselővel tartott közös sajtótájékoztatót, majd nyilvános fórumot.

Vas Népe

V. Németh Zsolt és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő sajtótájékoztatót is tartott

Forrás: Szendi Péter

A sajtótájékoztatón V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő a térség jelentős fejlesztéseit, beruházásait ismertette, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő pedig a Magyarország szomszédságában kialakult háborús helyzetről beszélt. – Kedden és csütörtökön is jártam a határnál, és ma ismét elmegyek. Jó látni, hogy egy ország fogott össze a menekültek megsegítésére, akik egy jó szónak is örülnek, hiszen mindent hátrahagytak, és nem is tudják, hogy valaha visszatérhetnek-e otthonaikba – osztotta meg tapasztalatait a szóvivő. 

 

Elhangzott az is, a kormány nem először szembesül nehéz helyzettel. Előbb a migrációs nyomás megfékezését kellett megoldani, aztán jött a koronavírus-járvány. Utóbbiból éppen, hogy fellélegzett az ország, amikor a szomszédban fegyveres konfliktus tört ki. A kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Magyarország elemi érdeke, hogy ne sodródjon bele a háborúba. – Kiélezett helyzet van, így olyan kormányra van szükség, amely tudja, hogyan cselekedjen. Világos az április 3-ai választások tétje – mondta Szentkirályi Alexandra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában