Elismerés

2022.03.16. 08:00

Szűnni nem akaró tapssal köszöntötték - Dr. Papp Kornélt kitüntette Bajánsenye - fotók

Dr. Papp Kornél, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Oktatási Hivatalának vezetője a Bajánsenye Községért kitüntetést vehette át március 15-én. Az ünnepi alkalomra megtelt a település kultúrháza.

Tóth Judit

Dr. Papp Kornél és Györke Gyula polgármester

Fotó: © Szendi Péter

 A nemzeti ünnep alkalmából Györke Gyula, Bajánsenye polgármestere mondott emlékező beszédet. A település első embere felidézte az 1848–49-es forradalom és szabadságharc eseményeit, majd azt hangsúlyozta, hogy kora tavaszi ünnepünk mindenkiben reményt kelt, ez a nap az egyik legjelentősebb érzelmi és erkölcsi erőforrásunk. Az emlékező szavak után a polgármester átadta a helyi képviselő-testület által odaítélt Bajánsenye Községért kitüntetést dr. Papp Kornélnak, akit szűnni nem akaró vastapssal köszöntöttek a jelenlévők. A méltatásban elhangzott, hogy dr. Papp Kornél ezer szállal kötődik a településhez, gyermekkorában Bajánsenyén élt, és itt járt általános iskolába is.

 

 Dédnagyapja, nagyapja, édesapja és édesanyja révén a család száz éven át szolgálta a református gyülekezetet és az őrségi közösséget. Az elmúlt időszakban dr. Papp Kornél fontos lépést segített elő: közbenjárásának köszönhetően a nehéz helyzetben lévő helyi általános iskola a református egyház fenntartásába került, biztonsággal működhet. A tavaly szeptember óta létező Bocskai István Református Oktatási Központ Nemesnépi Zakál György Tag intézménye sokat jelent a tanulóknak, a pedagógusoknak és az Őrség teljes lakosságának, hiszen Bajánsenyének már 1803-ban református népiskolája volt. 

Címkék#Bajánsenye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában