A házasságkötések és a születések száma emelkedett

2022.03.17. 10:00

Több mint háromezer templom újult meg

Több mint háromezer templom, imaház újult meg és több mint kétszáz új épült az elmúlt 12 évben a Kárpát-medencében – hangsúlyozta Soltész Miklós az egyházügyi fórumon szerdán. Szó esett arról is: a következő időszak legfontosabb célkitűzései között a közösségi terek fejlesztése szerepel.

VN

Gaál Sándor, Soltész Miklós és Hende Csaba a találkozón

Fotó: © Cseh Gábor

Több egyházi felekezet helyi képviselője jelen volt az Oladi templomba szervezett fórumon, a résztvevőket Gaál Sándor plébános házigazdaként köszöntötte. Dr. Hende Csaba mint a térség országgyűlési képviselője emlékeztetett: az első Orbán-kormány idején állami támogatással épülhetett meg ez a templom, és az elmúlt években is számos fejlesztés valósult meg. 

 

Soltész Miklós államtitkár hangsúlyozta: míg Nyugat-Európa válságban szenved, és templomokat rombolnak le vagy alakítanak át kocsmákká, addig hazánkban pozitív társadalmi folyamatok figyelhetők meg. Több mint háromezer templom, imaház újult meg, rendbe tettek több mint 1500 közösségi helyiséget. A házasságkötések és a születések száma emelkedett, a válásoké és az abortuszoké csökkent.

 

 – Rombolni pillanatok alatt lehet, építkezni nehéz. Ha nem akarjuk, hogy ezek a számok más irányba változzanak, a megkezdett úton kell továbbmenni – hangsúlyozta Soltész Miklós, aki szólt arról is: április 3-án a 18 év alatti gyermekek sorsáról is döntünk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában