Digitális eszközök

2022.03.01. 17:30

Újabb laptopok érkeztek, ezúttal a kőszegi iskolákba

Újabb kilencedikes tanulók és pedagógusok kaptak digitális eszközöket tegnap a Sárvári Tankerületi Központhoz tartozó iskolákban: a Jurisich Miklós Gimnáziumnak 204, a Dr. Nagy László EGYMI-be 49 laptop érkezett.

Tóth Kata

Keszei Balázs igazgatótól és Rozmán Lászlótól Horváth Ágnes vette át fia, Tancsics Kornél laptopját

Forrás: Unger Tamás

A Jurisichban 158 kilencedikes ismerkedhetett tegnap az új eszközével – a 204 darab tanulói notebookból 46 darabot tartalékban hagytak, hogy ha kell, azonnal cserélhessék. A Dr. Nagy László EGYMI-ben pedig 38-an kaptak – ott 11 maradt csere esetére. Rozmán László tankerületi igazgató tegnap már összesített számokat is tudott mondani: a tankerületben 366 darab tanulói és 92 darab tanári notebook talál gazdára ezekben a napokban a kormány digitális oktatási stratégiájának részeként. 

 

Az átadón arról beszélt: az akció az esélyről szól, a laptopokat haza lehet vinni, általuk hasznos interaktív tartalmakhoz, tudáshoz juthatnak a gyerekek. Nézzenek rajtuk filmeket is, leljék benne örömüket! – ezt kívánta nekik. Megemlítette még: remélhetőleg nem kényszerülnek a későbbiekben online oktatásra, ha mégis: az eszközök rendelkezésre állnak. Meglepetéssel is készült az iskolának: az Oktatási Hivatal projektjében készült Helyi tudástár című hétkötetes kultúrtörténeti és helyismereti kiadványsorozatot adta ajándékba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában