Politika

2022.03.10. 10:00

Városi strand: kettős mérce

Miközben Hende Csabának március 31-ei határidőt szabtak arra, hogy meglegyen az igazolás a kormányzati forrásról az árnyas parkoló építésére a régi városi strand helyén, addig Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje kampányígéretében már áprilisi kormánydöntésről beszél.

VN

Nemény András és Márki-Zay Péter egy korábbi kampányrendezvényen

Forrás: VN-archív

 „Márki-Zay Péter, az összellenzék miniszterelnök-jelöltje ígéretet tett arra, hogy ha ők alakítanak kormányt április 3-a után, akkor városunk is megkapja ezt a kompenzációt, amiből az 1500 szombathelyi kérésének megfelelően a parkoló is megépülhet a Markusovszky-kórházzal szemben” – írta videóbejegyzése mellé Nemény András polgármester kedden. 

 

Mint arról beszámoltunk, a február végi közgyűlésen éppen Nemény András olvasta fel a régi városi strand területét megvásárló cég képviselőjének levelét, ami szerint március 31-éig legyen meg igazoltan a terület visszavásárlására és a parkoló építésének kormányzati támogatására fordítandó összeg, ellenkező esetben Bereczki László folytatja a tervezett lakások és üzletek építésének előkészítését. Míg Hende Csaba, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje számára március 31-ei határidőt szabott a vállalkozó, addig a Czeglédy Csabával és Nemény Andrással aláírt szándéknyilatkozatba is április 30-ai határidő került.

 

 Kérdés, hogyan szolgálja a szombathelyiek érdekeit, hogy a baloldali városvezetés a kampány oltárán feláldozza a mentőszolgálat és a kórházi szakszervezet által kért árnyas parkoló ügyét. Márki-Zay Péter ígérete és a korábbi szándéknyilatkozat alapján is úgy tűnik, a március 31-ei határidő nem más, mint egy baloldali kampánytrükk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában