Milliós kárt okoztak

2022.03.31. 18:00

Vas megyei drogériákban is lopott a parfümökre szakosodott pár - Megszületett az ítélet

A Zalaegerszegi Járásbíróság a 2022. március 30. napján megtartott előkészítő ülésen jogerős ítéletet hozott azon férfivel és nővel szemben, akik többnyire drogériákat választottak a lopásuk helyszínéül.

zaol.hu

Forrás: Pixabay

A vádlottak 2020 tavaszán Zala és Vas megyei drogériákból egy hónap leforgása alatt 120 parfümöt tulajdonítottak el. Volt olyan hely, ahonnan a férfi és a nő több mint 20 termékkel távoztak. Egy alkalommal a biztonsági őr megfigyelte és a bejáratnál megállította a párt, így 14 darab parfümöt végül nem sikerült kivinniük az üzletből. Emellett két másik boltból nadrágokat és kozmetikai termékeket loptak el több mint 110.000 forint értékben. Az árukat a táskájukba, ruházatukba rejtették, vagy egy másik táskával takarták le - írta meg a zaol.hu

 

A vádlottak 12 alkalommal közel 1.380.000 forint kárt okoztak, amelyből 187.486 forint megtérült.

 

A Zalaegerszegi Járásbíróság a történteket elismerő vádlottakat bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett lopás bűntettében, mint társtettest, továbbá a férfit 2 rendbeli lopás vétségében, a nőt pedig lopás vétségében, mint bűnsegéd. Ezért a többszörösen visszaeső férfit – aki feltételes szabadságra nem bocsátható – 2 év fegyházbüntetésre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlását, míg a nőt 300 óra közérdekű munkára ítélte.

 

Az ítéletet a vádlottak és védőik, valamint az ügyész tudomásul vette, így az jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában