Megemlékezés

2022.03.19. 11:00

Weöresről és Petőfiről - Ostffyasszonyfa és Csönge két híres Sándor emlékét őrzi

Sándor napja alkalmából tartottak megemlékezést a Weöres Sándor és Károlyi Amy Emlékének Ápolása Alapítvány szervezésében.

Polgár Patrícia

A két költőről dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész beszélt

Forrás: Unger Tamás

Ostffyasszonyfa és Csönge két híres Sándor emlékét őrzi: Petőfi Ostffyasszonyfán töltött nyara kapcsán, Weöres Sándor pedig csöngei származása révén kötődik a térséghez. A Sándor-délután Ostffyasszonyfán kezdődött. Itt Petőfi szobránál tartott rendhagyó irodalomórát Mesterházyné Jánosa Magdolna, az alapítvány tagja az iskola hatodik és hetedik osztályosainak. 

 

Arról, hogy az akkor még Petrovics Sándor nevet viselő férfi hogy érkezett meg gyalogszerrel Székesfehérvárról a vasi kis faluba és milyen kalandos nyarat töltött ott. A program Csöngén folytatódott. A Weöres-emlékház megtekintése után a művelődési házban dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész tartott előadást a „költő Sándorokról”, majd Németh Nyiba Sándor költő, zenész, olimpikon zenés-verses előadásával szórakoztatta a közönséget. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában